Slide background

Mountainbiken op Elba

Op Elba fiets je op oude paden die perfect zijn voor de mountainbike. Het is een eiland rijk aan historie, gezegend met een warm klimaat, blauwe zee, prachtige stranden en nog mooiere vergezichten. Italië op zijn mooist. Onze gidsen laten je kennis maken met de mooiste plekken.

Neem nu contact met ons op

Mountainbiken op Elba

Bike-Elba programma voor Oktober 2022

 

Dit jaar gaan we nog een keer biken op Elba.  Van 9 Oktober tot 20 Oktober bieden wij weer onze bekende dagtochten aan.

Ben je op Elba en wil je een dagje of mogelijk meer sportief bezig zijn dan nemen wij je mee voor een mooie tocht. Heb je zelf geen MTB ? Bij ons kun je ook een prima MTB of een E-MTB huren. We laten je kennis maken met de mooie plekjes op het eiland die normaal alleen te voet of per fiets bereikbaar zijn. Elke dag maken we een tocht op een ander deel van het eiland en geven je uitleg over de omgeving en eventueel tips voor het gebruik van een E-MTB. Je kunt gewoon aansluiten bij de groep. Wij passen de route en de duur aan naar gelang het niveau van de deelnemers. We maken er nooit een wedstrijd van want het gaat hier om sportief genieten en we nemen onderweg ook de tijd om een terrasje te bezoeken.

Onze startplaats is normaal op Camping Arrighi maar logeer je op een ander deel van het eiland dan komen wij in overleg ook naar je toe !

Reisopties; Elba bezoeken op eigen gelegenheid met camper of auto. ( Of indien mogelijk vliegen plus huurauto of een eigen autoreis vanuit Nederland )
Wij kunnen bemiddelen bij de veerbootboeking  en indien je wenst ook voor verblijf in onze accommodaties ter plaatse. Verder verstrekken we tips en info voor de reis naar Elba.

 

Aanbod

Seizoen 2023

 Startdatum

Einddatum

Het programma voor 2023 wordt momenteel uitgewerkt
Voorjaarsperiode 2023 08 Mei  2023     9 Mei 2023
Zomerperiode 2023 26-Augustus 2023 13 September 2023
Najaar 2023 07-Oktober 19-Oktober
 Dagtochten zijn in alle periodes mogelijk
 

 

 

* Voor alle reizen geldt dat wij niet verantwoordelijk zijn, en aansprakelijk gesteld kunnen worden, voor het uitvallen van geplande reizen als gevolg van het Corona virus.
Het is de verantwoordelijkheid van de klant om aan alle Corona regels te voldoen,  zodat hij vrij kan reizen naar de bestemming. Dit met inachtneming van regels opgelegd door        overheden. (Green pass etc.)

Reisdata vindt je in de bovenstaande tabel;

 • In Mei of Oktober is een geheel georganiseerde 6-daagse reis bij ons te boeken.  Inclusief vliegen , bagagetransport, verblijf en 4 begeleide MTB tochten. De georganiseerde reizen hebben een start en einddatum gekozen naar gunstige vliegtarieven en accommodatie beschikbaarheid. ( Zie het overzichtje boven ) De reizen in Oktober zijn ook ideaal voor fietsgroepen vanwege de lage prijzen en beschikbaarheid van diverse accommodaties.
 • Je bent al op eigen gelegenheid op Elba met camper of auto. In de boven genoemde periodes kun je aansluiten bij een of meerdere van onze dagelijkse tochten.
 • Je kunt ook vanaf Pisa ook een huurauto nemen en zelf naar Elba rijden.
 • Wij maken altijd een programma op maat voor je ! Aan jou de keuze.

 

Wat houdt dit in een 6-daagse MTB reis naar Elba ?

 • Reisdata mogelijkheden staan in de tabel. Bij grotere groepen kunnen we binnen de genoemde periodes in overleg hiervan afwijken.
 • Je vliegt van luchthaven Eindhoven naar Pisa met Ryan Air.
 • Vliegveld service;  Je wordt opgehaald aan Pisa Airport en afgeleverd aan je accommodatie op Elba. Dit is dus inclusief de overtocht met de veerboot. Totale reistijd ongeveer 2,5 uur (veerboot en autorit) Wij kunnen de airportservice aanbieden vanaf 6 deelnemers.
 • Je verblijft  in een appartement, bungalow of blokhut naar keuze op Camping Arrighi.  Hier is een ruime keuze aan accommodaties . Er zijn 2-3-4-5 persoons opties. Kamperen is ook een optie.
 • Er zijn meerdere types appartementen beschikbaar. Ook met meerdere slaapkamers. Een verblijf  delen met meerdere personen maakt de prijs uiteraard gunstiger.
 • Je reist zelf licht, alleen met handbagage. Je hebt alleen een geldig paspoort/ID  nodig. Thuis inchecken, door de controle, instappen en klaar. Veerboot tickets zijn door ons geregeld.
 • Wij verzorgen voor jou het bagagetransport vanuit Nederland. Je reist dus zonder bagage, Wij nemen voor je mee, een koffer per persoon en je fiets, die wij vervoeren vanuit Nederland naar Elba en retour. We halen je fiets en bagage op in Nederland ( plaats in overleg) en leveren deze af bij je accommodatie op Elba.
 • Begeleiding door ons ervaren team bij de mountainbike  activiteiten op Elba. (Gepland zijn 4 begeleide tochten per arrangement)
 • Indien je geen fietsen wil meenemen dan kunnen wij je ter plaatse prima huurfietsen aanbieden tegen een mooie  prijs. ( Ook E-MTB’s )

Kosten voor levensonderhoud ter plaatse zijn voor ieders eigen rekening. De prijzen in de supermarkt zijn hetzelfde als in Nederland.
Amusement; Het strand dat op 100 meter afstand van je accommodatie ligt is altijd een bezoek waard. De temperatuur in alle periodes is  ruim boven 20 Graden. Ook voor personen die niet mee fietsen  zijn er voldoende mogelijkheden in de omgeving ! (Wandelen, zwemmen, duiken, snorkelen, flaneren, kortom genieten. )

s’ Avonds zijn er volop terrassen, winkeltjes en activiteiten  in het prachtige centrum van Portoazzurro, dat op loopafstand ligt. Je kunt hier shoppen, eten, chillen en genieten van de ongedwongen Italiaanse sfeer.

Prijsindicatie voor de complete ( all in ) vliegreizen ligt rond de  549,00 € per persoon.  De prijzen zijn afhankelijk van de periode, andere wensen zoals vliegtuig stoelen, keuze van accommodatie en eventueel bagage/fiets transport. Accommodatie delen met meerdere personen maakt het natuurlijk goedkoper. Afhankelijk van je wensen bieden we je een prijs op maat aan. Niet fietsers kunnen ook mee !

 • Onze vliegreizen gaan door bij minimaal 6 deelnemers  per reis.
 • Oktober is de ideale periode om eens iets anders te doen met je fietsgroepje. Hoofdzakelijk prima weer en weinig drukte !
 • Als je met een groep komt dan kunnen we de data van de vleigreizen in overleg aanpassen.
 • Neem gerust contact met ons op zodat we je een programma op maat en de bijbehorende prijs kunnen aanbieden !

 

Dagtochten op de huur E-MTB of met de gewone MTB 

Wij bieden nu ook de mogelijkheid om met een E-MTB op pad te gaan. Is je conditie niet zo dat je elke berg opvliegt of wil je gewoon relaxed rondrijden dan is dit een leuk alternatief. E-MTB’s huren voor een periode of per dag is  mogelijk. Relaxed rondtoeren en leuke dingen zien en beleven dat is ons streven. Gewoon een dagje iets anders. Zeker het proberen waard. Prijs voor een dagtocht alles inclusief 57,50 €  E-MTB’s zijn iets duurder. Bij meerdere deelnemers zijn de prijzen op aanvraag.
De route van de dag wordt door ons bepaald. Onze routes worden aangepast aan het niveau van de deelnemers. Normale vertrektijd is rond 9.00 h en we zijn meestal even na het middaguur terug. De afgelegde kilometers per dag zijn afhankelijk van de zwaarte van de gekozen route maar bedragen normaal tussen de 30 en 50 kilometer. Misschien denk je dat is weinig maar er zijn altijd wel een respectabel aantal hoogtemeters te overwinnen.

 

Mountainbiken: Dagelijks onder leiding van onze Nederlandse gidsen. Iedere dag rijden wij een andere tocht over een deel van het eiland. Dit zijn zeker geen prestatietochten maar bedoeld om sportief te genieten !
Afstanden: Variëren dagelijks tussen 30-50 Km.
Tijdsduur: Per dag gemiddeld 3-5 uur.
Niveau: Gemiddelde MTB er.  Een beetje basisconditie is noodzakelijk, maar de hoofdzaak is bewegen en genieten !
Vertrek: Vanaf onze vaste locatie of in overleg vanaf jou locatie, dagelijks rond 9.00 h.
Namiddag: Je bent vrij en is er tijd genoeg om te genieten van de mooie stranden, de sfeer in de prachtige dorpjes en ’s avonds kun je een van de vele restaurantjes of terrasjes bezoeken.

Geïnteresseerd geraakt neem dan gerust contact op met al je vragen en  voor een aanbod op maat !

Het Bike-Elba Team
Rosy & Jos

Prijsinformatie Elba dagtochten en MTB reizen

Elba met gids

30.00

Kosten per persoon.
 • 3-4 uur fietsen
 • Gidsen aanwezig
 • Stop onderweg
 • Excl. fietsenhuur
 • Excl. accomodatie

Neem contact op!

Elba met gids & huur MTB

57.50

Kosten per persoon.
 • 3-4 uur fietsen
 • Onder begeleiding
 • Stop onderweg
 • Incl. huur MTB (29")
 • Excl. Accomodatie

Neem contact op!

Elba 6 daagse vliegreis

549.00

Kosten per persoon.
 • 4 dagen MTB
 • Onder begeleiding
 • Meerdere dagen
 • MTB huren mogelijk
 • Incl. Accomodatie
 • Incl. bagage en fietstransport
 • Programma op maat

Neem contact op!

Gidsen

Arrangementen

Wij kunnen u verschillende soorten arrangementen aanbieden inclusief of exclusief het verblijf (camping, bungalow of appartement) naar keuze. Zo is er altijd iets op maat te vinden. Het belangrijkste voor ons als gidsen is echter dat u ervan gaat genieten!

Huurfietsen

Indien u niet beschikt over een mountainbike dan kunt u deze ter plaatse huren. Wij bieden hoogwaardige huurfietsen aan. Allemaal moderne 29" zowel E-bikes als gewone MTB's, uiteraard inclusief helm.