Slide background

Mountainbiken op Elba

Hier fiets je op wegen die geschapen zijn voor de mountainbike. Een eiland rijk aan historie, maar ook gezegend met een warm klimaat, blauwe zee, prachtige stranden en nog mooiere vergezichten. Italië op zijn mooist. Onder leiding van onze gidsen kom je met de mountainbike op de mooiste plaatsen.

Neem nu contact met ons op

Mountainbiken op Elba

Ons programma voor 2020 is in de maak.

Nog even geduld ! Hier beneden alvast wat algemene zaken.

 

Elba de parel in de Tyrreense zee !

Het eiland Elba wordt bezocht door mensen die houden van de Mediterrane sfeer, de natuur, actief bezig zijn, maar ook luieren op de schitterende stranden en niet te vergeten genieten van de Italiaanse keuken en sfeer.
Het gehele eiland Elba is aangemerkt als Parco Nationale wat inhoudt dat er hier goed met de natuur wordt omgesprongen.
Wat velen niet weten is dat je op Elba alle ingrediënten vindt om schitterend te mountainbiken. Geen vaste routes maar ontelbare paadjes door het geaccidenteerde terrein. Je vindt hier alles van B-wegen, kiezelpaden en singletracks tot beklimmingen van 800 meter vanuit zeeniveau en natuurlijk de bijbehorende afdalingen. De hoogste top bevindt zich op 1009 meter met beklimmingen van meer dan 15%.
Achter elke bocht op een van de vele kiezelpaden vindt je een schitterend vergezicht en de kristalheldere en azuurblauwe zee met ongerepte strandjes is nooit ver weg.

Om je in de gelegenheid te stellen kennis te maken met dit mooie Italiaanse eiland organiseren we in  rustigere periodes van het jaar dagelijks mountainbike tochten met begeleiding.  U kunt aan onze tochten deelnemen middels een boeking voor bijvoorbeeld een enkele dagtocht tot en met een compleet verzorgde reis van 5 dagen inclusief reis en bagagetransport.
Onze dagelijkse mountainbike tochten zijn er hoofdzakelijk op gericht om je op een sportieve wijze kennis laten te maken met dit mooie eiland.
Het zijn zeker geen prestatietochten en onze tochten zijn voor de gemiddelde mountainbiker of bike-ster zeer goed te doen.
We tonen je de Italiaanse drukte maar ook de ongerepte stilte in de bergen. Verder zullen we de vele terrasjes in de pittoreske dorpjes en de beschutte strandjes niet negeren op onze tochten.

Onze thuisbasis is gelegen aan het Barbarossa strand,  in de nabijheid van het prachtige stadje Porto Azzurro dat aan de Zuid-Oost zijde van Elba aan een schitterende baai ligt.
Op onze locatie en in Porto Azzurro is alles aanwezig om van uw verblijf een succes te maken. Schitterende terrassen, jachthaven, authentieke restaurantjes, strand, winkeltjes en bovenal een schitterende ambiance en een erg relaxte sfeer.
Camping Arrighi, een kleine familie camping, alwaar we onze uitvalsbasis hebben ligt op loopafstand van al dit moois.
Overnachtingsmogelijkheden bestaan ter plaatse uit kamperen, het huren van appartementen, luxe blokhutten of caravans. De camping ligt direct aan de zee en heeft een eigen strand. Super sanitair op de camping en vooral heel erg relaxed! Alles is hier aanwezig om het voor eventuele niet fietsers ook onvergetelijk te maken. Je hoeft je hier geen moment te vervelen!

Hier vindt je de LINK naar onze verblijfslocatie Camping Arrighi.

Programma 2020

De reisdata van onze georganiseerde vliegreizen vindt je binnenkort beneden in de tabel.
Indien je met eigen vervoer reist zijn alle data binnen de periodes dat wij aanwezig zijn in principe mogelijk.
Ben je op Elba ? Aansluiten bij dagtochten binnen de periodes dat we op Elba zijn, zijn altijd mogelijk.

Indien u reist op eigen gelegenheid zijn in principe alle aankomst en vertrekdagen mogelijk binnen de aangegeven periode
Geheel georganiseerde 5 daagse vliegreis Mei
Geheel georganiseerde 5 daagse vliegreis Mei
Dagtochten zijn mogelijk op alle dagen binnen de zomerperiode Augustus/ September
Geheel georganiseerde 5 daagse vliegreis oktober.
Geheel georganiseerde 5 daagse vliegreis oktober.
 En verder data voor groepen op aanvraag

Indien je met eigen vervoer reist dan kunnen zullen wij je uiteraard van route, tips, kortingsvoucher voor de veerboot, en verdere info voorzien om je reis relaxed te laten verlopen.

Keuze mogelijkheden voor alle data zijn;

 • Je bent op Elba in de boven genoemde periodes, regelt je eigen reis, logeert op een zelf geregelde locatie, en je sluit aan bij een of meerdere van onze dagelijkse tochten.
 • Indien je zelf wenst te reizen kunnen wij ook een arrangement aanbieden waarin verblijf en de deelname aan onze MTB tochten voor je geregeld is.
 • Je kunt er ook voor kiezen om in Mei of oktober een geheel georganiseerde reis via ons te boeken inclusief vliegen , bagagetransport, verblijf en  4 begeleide MTB tochten. De georganiseerde reizen zijn hebben een start en einddatum gekozen naar gunstige vliegtarieven en accommodatie beschikbaarheid. ( Zie de tabel boven ) De reizen in oktober en Mei zijn ideaal voor fietsgroepen vanwege de lage prijzen en beschikbaarheid van accommodaties.

Omschrijving ; 5 daagse georganiseerde vliegreizen

 • Je vliegt van luchthaven Eindhoven naar Pisa met Ryan Air.
 • Reisdata mogelijkheden in de tabel. Bij grotere groepen kunnen we hiervan afwijken.
 • Vliegveld service;  Je wordt opgehaald aan Pisa Airport en afgeleverd aan je accommodatie op Elba. Dit is dus inclusief de overtocht met de veerboot. Totale reistijd ongeveer 2,5 uur (veerboot en autorit) Wij kunnen de airportservice aanbieden vanaf 6 deelnemers.
 • Je verblijft  in een appartement, bungalow of blokhut naar keuze op Camping Arrighi.  Hier is een ruime keuze aan accommodaties . Er zijn 2-3-4-5 persoons opties. Kamperen is ook een optie.
 • Er zijn meerdere types appartementen beschikbaar. Ook met meerdere slaapkamers. Een verblijf  delen met meerdere personen maakt de prijs uiteraard gunstiger.
 • Je reist zelf licht, alleen met handbagage. Je hebt alleen een geldig paspoort/ID  nodig. Thuis inchecken, door de controle, instappen en klaar. Veerboot tickets zijn geregeld.
 • Wij verzorgen voor jou het bagagetransport, een koffer en je fiets, van Nederland naar Elba en retour. We halen je fiets en bagage op in Nederland en leveren deze af bij je accommodatie op Elba.
 • Begeleiding door ons team bij de mountainbike  activiteiten op Elba. (Gepland zijn 3-4 begeleide tochten per arrangement)
 • Indien je geen fietsen wil meenemen dan kunnen wij ter plaatse prima huurfietsen aanbieden tegen een concurrerende  prijs. (Ook E-MTB’s)

Kosten voor levensonderhoud ter plaatse zijn voor ieders eigen rekening. De prijzen in de supermarkt zijn hetzelfde als in Nederland.
Amusement; Het strand dat op 100 meter afstand ligt is altijd een bezoek waard. De temperatuur in alle periodes is  ruim boven 20 Graden. Ook voor personen die niet mee fietsen  zijn er voldoende mogelijkheden in de omgeving ! (Wandelen, zwemmen, duiken, snorkelen, flaneren.)

s’ Avonds zijn er volop terrassen, winkeltjes en activiteiten  in het prachtige centrum van Portoazzurro, dat op loopafstand ligt. Je kunt hier shoppen, chillen en genieten van de ongedwongen Italiaanse sfeer.

Prijsindicatie voor de vliegreizen liggen tussen 400 € en 500 €  per persoon.  De prijzen zijn afhankelijk van de periode, de duur en andere wensen zoals vliegtarief, keuze van accommodatie en eventueel bagage/fiets transport. Accommodatie delen met meerdere personen maakt het natuurlijk goedkoper. Afhankelijk van je wensen bieden we je een prijs op maat aan.

Normaal inbegrepen in bovenstaande richt prijs;  Vliegreis, vliegveld ophaal service, veerboot ticket, verblijf ter plaatse in gekozen accommodatie, bagage en fiets transport vanuit Nederland plus begeleiding bij MTB activiteiten.

 • Onze vliegreizen gaan door bij minimaal 6 deelnemers !
 • Mei en Oktober zijn de ideale periodes om eens iets anders te doen met je fietsgroepje. Alle tijd met meestal goed weer en weinig drukte !
 • Neem gerust contact op zodat we je een programma en prijs op maat kunnen aanbieden !

 

Dagtochten Op de E-MTB of de gewone MTB

Wij bieden nu ook E-MTB tochten aan. Is je conditie niet zo dat je elke berg opvliegt of wil je gewoon relaxed rondrijden dan bieden we ook dagtochten aan met de E-MTB. Je huurt via ons een kwalitatief goede E-MTB en wij maken een mooie tocht met je waar je op plekken komt waar maar weinig vakantiegangers ooit geweest zijn. Geen wedstrijd maar relaxed rondtoeren en leuke dingen zien en beleven dat is ons streven.

Gewoon een dagje iets anders. Zeker het proberen waard. Prijs voor een dagtocht alles inclusief 65,00 €  Bij meerdere deelnemers prijzen op aanvraag.

Voor de MTB ers zonder ondersteuning geldt;
De route van de dag wordt in overleg met de deelnemers bepaald. Onze routes worden aangepast aan het niveau van de deelnemers. Normale vertrektijd is rond 9.00 h en we zijn meestal even na het middaguur terug. De afgelegde kilometers per dag zijn afhankelijk van de zwaarte van de gekozen route maar bedragen normaal tussen de 30 en 50 kilometer. Misschien denk je dat is weinig maar er zijn altijd wel hoogtemeters te overwinnen.

Mountainbiken: Dagelijks onder leiding van onze gidsen. Iedere dag rijden wij een andere tocht over een deel van het eiland. Dit zijn zeker geen prestatietochten maar bedoeld om sportief te genieten !
Afstanden: Variëren dagelijks tussen 30-50 Km.
Tijdsduur: Per dag gemiddeld 3-5 uur.
Niveau: Gemiddelde MTB er.  Een beetje basisconditie is noodzakelijk, maar de hoofdzaak is bewegen en genieten !
Vertrek: Vanaf onze vaste locatie of in overleg dagelijks rond 9.00 h.
Namiddag: Je bent vrij en is er tijd genoeg om te genieten van de mooie stranden, de sfeer in de prachtige dorpjes en s’avonds kun je een van de vele restaurantjes of terrasjes bezoeken.

Geïnteresseerd geraakt neem dan gerust contact op met al je vragen en  voor een aanbod op maat !

Prijsinformatie Elba dagtochten en arrangementen

Elba met gids

35.00

Kosten per persoon.
 • 3-4 uur fietsen
 • Gidsen aanwezig
 • Kleine versnapering
 • Excl. fietsenhuur
 • Excl. accomodatie

Neem contact op!

Elba met gids & huurfiets

55.00

Kosten per persoon.
 • 3-4 uur fietsen
 • Gidsen aanwezig
 • Kleine versnapering
 • Incl. huurfiets (26" of 29")
 • Excl. accomodatie

Neem contact op!

Meerdaags

Op aanvraag

Kosten per persoon.
 • 3-4 uur fietsen
 • Gidsen aanwezig
 • Meerdere dagen
 • Incl. fietsenhuur
 • Incl. accomodatie
 • Incl bagage of fietstransport
 • Op maat

Neem contact op!

Gidsen

In de periodes dat we aanwezig zijn begeleiden wij u zelf op Elba. Inmiddels weten we we alle interessante mountainbike paadjes te vinden. Er is onderweg natuurlijk meer dan genoeg te zien en wij maken er voor iedereen een geweldige ervaring van.

Arrangementen

Wij kunnen u verschillende soorten arrangementen aanbieden inclusief of exclusief het verblijf (camping,bungalow of appartement) naar keuze. Zo is er altijd iets op maat te vinden. Het belangrijkste voor ons als gidsen is echter dat u ervan gaat genieten!

Huurfietsen

Indien u niet beschikt over een mountainbike dan kunt u deze ter plaatse huren. Wij bieden hoogwaardige huurfietsen aan. Allen 29" zowel E-bikes als gewone MTB's, uiteraard inclusief helm.