Slide background

Mountainbiken op Elba

Op Elba fiets je op oude paden die perfect zijn voor de mountainbike. Het is een eiland rijk aan historie, gezegend met een warm klimaat, blauwe zee, prachtige stranden en nog mooiere vergezichten. Italië op zijn mooist. Onze gidsen laten je kennis maken met de mooiste plekken.

Neem nu contact met ons op

Mountainbiken op Elba

Bike-Elba programma voor 2022

In 2022 bieden wij wederom zowel georganiseerde 6-daagse vlieg of auto reizen aan als ook de mogelijkheid om individueel aan onze dagtochten deel te nemen. De 6-daagse reizen zijn geheel verzorgd. Je vliegt georganiseerd of reist zelfstanding met de auto naar Elba waar je door ons ontvangen wordt en deelneemt aan het 4-daagse fietsprogramma onder begeleiding van onze Nederlandstalige gidsen. Bij een dagtocht sluit je gewoon aan of gaan wij individueel met je op pad.

Aanbod

Wij  hebben in Oktober twee georganiseerde 6-daagse reizen naar Elba op ons programma. Deze reizen zijn geheel verzorgd, en je gaat op pad met onze Nederlandse gidsen die je vergezellen op de dagelijkse tochten over het eiland. Onze vliegreizen gaan door bij een minimum deelname van 6 personen i.vm met de airport shuttle.

De reisdata van onze georganiseerde vliegreizen vindt je beneden in de tabel.
Indien je met eigen vervoer reist zijn alle data binnen de periodes dat wij aanwezig zijn in principe mogelijk.
Ben je al op Elba ? Aansluiten bij dagtochten binnen de periodes dat we op Elba zijn, is altijd mogelijk.

 

Mogelijkheden seizoen 2022

 Startdatum

Einddatum

Het programma voor 20220 wordt momenteel uitgewerkt. Binnenkort op onze site !
Dagtochten zijn mogelijk in de genoemde periode. Ben je op Elba en wil je een dagje (of meer) sportief bezig zijn dan nemen wij je mee voor een mooie tocht. Bij ons kun je ook een prima MTB of E-MTB huren.
Reisopties; Elba bezoeken op eigen gelegenheid. ( Of indien mogelijk vliegen plus huurauto of een eigen autoreis vanuit Nederland )
Wij kunnen bemiddelen bij de veerbootboeking  en indien je wenst ook voor onze accommodaties ter plaatse. Verder verstrekken we tips en info voor de reis naar Elba.

Geheel georganiseerde 6-daagse vliegreis. Vier dagen vanaf de MTB  Elba ontdekken onder leiding van de gidsen van Bike-Elba.
Vliegen van Eindhoven naar Pisa. Shuttleservice voor personen vanaf vliegveld Pisa tot aan de accommodatie op Elba. Wij regelen je accommodatie in overleg vanwege de diverse opties. (Appartement, bungalow, blokhut, camping. aantal pers.)  Shuttleservice voor je bagage en je eigen MTB vanuit Nederland naar Elba v.v.  Vier dagen met onze gidsen op pad voor mooie dagtochten waarbij we iedere keer een ander deel  van het eiland ontdekken.

Prijsindicatie voor dit complete arrangement is afhankelijk van; Je keuze van vliegopties, het aantal personen in de shuttle, je keuze van accommodatie (evt. delen met meerdere personen)

Prijsindicatie per persoon bovenstaande inclusief bedraagt 499,00 € De accommodatie delen maakt de prijs goedkoper.

Geheel georganiseerde 6-daagse vliegreis. Vier dagen vanaf de MTB  Elba ontdekken onder leiding van de gidsen van Bike-Elba.
Vliegen van Eindhoven naar Pisa. Shuttleservice voor personen vanaf vliegveld Pisa tot aan de accommodatie op Elba. Wij regelen je accommodatie in overleg vanwege de diverse opties. (Appartement, bungalow, blokhut, camping.)  Shuttleservice voor je bagage en je eigen MTB vanuit Nederland naar Elba v.v.  Vier dagen met onze gidsen op pad voor mooie dagtochten waarbij  we iedere keer een ander deel van het eiland ontdekken. Prijsindicatie voor dit complete arrangement is afhankelijk van; Je keuze van vliegopties, het aantal personen in de shuttle, je keuze van de accommodatie (evt. delen met meerdere personen) Prijsindicatie per persoon voor het arrangement bedraagt 499,00 € per persoon.
Uiteraard maken wij je een offerte toegespitst op jouw persoonlijk wensen en omstandigheden.

De vliegreizen gaan door bij minimaal 6 deelnemers hoofdzakelijk vanwege de kosten van de airport shuttle.

* Voor alle reizen geldt dat wij niet verantwoordelijk en aansprakelijk gesteld kunnen worden voor het uitvallen van geplande reizen als gevolg van het Corona virus en de mogelijke reisbeperkingen die hieromtrent door overheden ingesteld worden.

Keuze mogelijkheden vindt je in de bovenstaande tabel;

 • In Oktober een geheel georganiseerde 6 daagse reis bij ons te boeken.  Inclusief vliegen , bagagetransport, verblijf en 4 begeleide MTB tochten. De georganiseerde reizen hebben een start en einddatum gekozen naar gunstige vliegtarieven en accommodatie beschikbaarheid. ( Zie het overzichtje boven ) De reizen in Oktober zijn ook ideaal voor fietsgroepen vanwege de lage prijzen en beschikbaarheid van diverse accommodaties.
 • Je bent al op eigen gelegenheid op Elba met camper of auto. In de boven genoemde periodes kun je aansluiten bij een of meerdere van onze dagelijkse tochten.
 • Je kunt ook vanaf Pisa ook een huurauto nemen en zelf naar Elba rijden.
 • Wij maken altijd een programma op maat voor je ! Aan jou de keuze.

 

Wat houdt dit in een 6-daagse MTB reis naar Elba

 • Reisdata mogelijkheden staan in de tabel. Bij grotere groepen kunnen we hiervan afwijken.
 • Je vliegt van luchthaven Eindhoven naar Pisa met Ryan Air.
 • Vliegveld service;  Je wordt opgehaald aan Pisa Airport en afgeleverd aan je accommodatie op Elba. Dit is dus inclusief de overtocht met de veerboot. Totale reistijd ongeveer 2,5 uur (veerboot en autorit) Wij kunnen de airportservice aanbieden vanaf 6 deelnemers.
 • Je verblijft  in een appartement, bungalow of blokhut naar keuze op Camping Arrighi.  Hier is een ruime keuze aan accommodaties . Er zijn 2-3-4-5 persoons opties. Kamperen is ook een optie.
 • Er zijn meerdere types appartementen beschikbaar. Ook met meerdere slaapkamers. Een verblijf  delen met meerdere personen maakt de prijs uiteraard gunstiger.
 • Je reist zelf licht, alleen met handbagage. Je hebt alleen een geldig paspoort/ID  nodig. Thuis inchecken, door de controle, instappen en klaar. Veerboot tickets zijn door ons geregeld.
 • Wij verzorgen voor jou het bagagetransport, een koffer per persoon en je fiets, die wij vervoeren van Nederland naar Elba en retour. We halen je fiets en bagage op in Nederland ( plaats in overleg) en leveren deze af bij je accommodatie op Elba.
 • Begeleiding door ons ervaren team bij de mountainbike  activiteiten op Elba. (Gepland zijn 4 begeleide tochten per arrangement)
 • Indien je geen fietsen wil meenemen dan kunnen wij je ter plaatse prima huurfietsen aanbieden tegen een mooie  prijs. ( Ook E-MTB’s )

Kosten voor levensonderhoud ter plaatse zijn voor ieders eigen rekening. De prijzen in de supermarkt zijn hetzelfde als in Nederland.
Amusement; Het strand dat op 100 meter afstand ligt is altijd een bezoek waard. De temperatuur in alle periodes is  ruim boven 20 Graden. Ook voor personen die niet mee fietsen  zijn er voldoende mogelijkheden in de omgeving ! (Wandelen, zwemmen, duiken, snorkelen, flaneren.)

s’ Avonds zijn er volop terrassen, winkeltjes en activiteiten  in het prachtige centrum van Portoazzurro, dat op loopafstand ligt. Je kunt hier shoppen, chillen en genieten van de ongedwongen Italiaanse sfeer.

Prijsindicatie voor de complete ( all in ) vliegreizen ligt rond de  499,00 € per persoon.  De prijzen zijn afhankelijk van de periode, andere wensen zoals vliegtuig stoelen, keuze van accommodatie en eventueel bagage/fiets transport. Accommodatie delen met meerdere personen maakt het natuurlijk goedkoper. Afhankelijk van je wensen bieden we je een prijs op maat aan. Niet fietsers kunnen ook mee !

 • Onze vliegreizen gaan door bij minimaal 6 deelnemers  per reis.
 • Oktober is de ideale periode om eens iets anders te doen met je fietsgroepje. Hoofdzakelijk prima weer en weinig drukte !
 • Neem gerust contact met ons op zodat we je een programma op maat en de bijbehorende prijs kunnen aanbieden !

 

Dagtochten op de huur E-MTB of met de gewone MTB 

Wij bieden nu ook E-MTB tochten aan. Is je conditie niet zo dat je elke berg opvliegt of wil je gewoon relaxed rondrijden dan bieden we ook dagtochten aan met de E-MTB. Je huurt via ons een kwalitatief goede E-MTB en wij maken een mooie tocht met je waar je op plekken komt waar maar weinig vakantiegangers ooit geweest zijn. E-MTB’s huren voor een periode is ook mogelijk. Relaxed rondtoeren en leuke dingen zien en beleven dat is ons streven. Gewoon een dagje iets anders. Zeker het proberen waard. Prijs voor een dagtocht alles inclusief 57,50 €  E-MTB’s zijn iets duurder. Bij meerdere deelnemers prijzen op aanvraag.
De route van de dag wordt door ons bepaald. Onze routes worden aangepast aan het niveau van de deelnemers. Normale vertrektijd is rond 9.00 h en we zijn meestal even na het middaguur terug. De afgelegde kilometers per dag zijn afhankelijk van de zwaarte van de gekozen route maar bedragen normaal tussen de 30 en 50 kilometer. Misschien denk je dat is weinig maar er zijn altijd wel een respectabel aantal hoogtemeters te overwinnen.

 

Mountainbiken: Dagelijks onder leiding van onze Nederlandse gidsen. Iedere dag rijden wij een andere tocht over een deel van het eiland. Dit zijn zeker geen prestatietochten maar bedoeld om sportief te genieten !
Afstanden: Variëren dagelijks tussen 30-50 Km.
Tijdsduur: Per dag gemiddeld 3-5 uur.
Niveau: Gemiddelde MTB er.  Een beetje basisconditie is noodzakelijk, maar de hoofdzaak is bewegen en genieten !
Vertrek: Vanaf onze vaste locatie of in overleg dagelijks rond 9.00 h.
Namiddag: Je bent vrij en is er tijd genoeg om te genieten van de mooie stranden, de sfeer in de prachtige dorpjes en ’s avonds kun je een van de vele restaurantjes of terrasjes bezoeken.

Geïnteresseerd geraakt neem dan gerust contact op met al je vragen en  voor een aanbod op maat !

Het Bike-Elba Team
Rosy & Jos

Prijsinformatie Elba dagtochten en MTB reizen

Elba met gids

30.00

Kosten per persoon.
 • 3-4 uur fietsen
 • Gidsen aanwezig
 • Stop onderweg
 • Excl. fietsenhuur
 • Excl. accomodatie

Neem contact op!

Elba met gids & huur MTB

57.50

Kosten per persoon.
 • 3-4 uur fietsen
 • Onder begeleiding
 • Stop onderweg
 • Incl. huur MTB (29")
 • Excl. Accomodatie

Neem contact op!

Elba 6 daagse MTB reis

499.00

Kosten per persoon.
 • 4 dagen MTB
 • Onder begeleiding
 • Meerdere dagen
 • MTB huren mogelijk
 • Incl. Accomodatie
 • Incl. bagage en fietstransport
 • Programma op maat

Neem contact op!

Gidsen

Arrangementen

Wij kunnen u verschillende soorten arrangementen aanbieden inclusief of exclusief het verblijf (camping, bungalow of appartement) naar keuze. Zo is er altijd iets op maat te vinden. Het belangrijkste voor ons als gidsen is echter dat u ervan gaat genieten!

Huurfietsen

Indien u niet beschikt over een mountainbike dan kunt u deze ter plaatse huren. Wij bieden hoogwaardige huurfietsen aan. Allemaal moderne 29" zowel E-bikes als gewone MTB's, uiteraard inclusief helm.