Slide background

Mountainbiken op Elba

Hier fiets je op wegen die geschapen zijn voor de mountainbike. Een eiland rijk aan historie, maar ook gezegend met een warm klimaat, blauwe zee, prachtige stranden en nog mooiere vergezichten. Italië op zijn mooist. Onder leiding van onze gidsen kom je met de mountainbike op de mooiste plaatsen.

Neem nu contact met ons op

Mountainbiken op Elba

Ons programma voor 2020 kan op dit moment vanwege Covid-19 geen doorgang vinden en is geannuleerd.

Wij  hebben wij georganiseerde 5/6 daagse reizen naar Elba op ons programma. Deze reizen zijn geheel verzorgd, en je gaat op pad met onze gidsen die je vergezellen op de dagelijkse tochten over het eiland. Al deze reizen gaan door bij een deelname vanaf minimaal 6 personen.

Corona virus
Momenteel wordt de doorgang van onze reizen onmogelijk door de uitbraak van het Corona virus dat Italië en geheel Europa treft.
Voor de wijzigingen van vluchten en de ingestelde reisbeperkingen zijn wij geheel afhankelijk van het beleid van de regeringen en de vliegmaatschappijen.

Wij hopen op een spoedig herstel voor iedereen en alles. Bekijk gerust ons aanbod want ook in 2021 zijn we zeker weer op Elba.

 

Elba de parel in de Tyrreense zee !

Het eiland Elba wordt bezocht door mensen die houden van de Mediterrane sfeer, de natuur, actief bezig zijn, maar ook luieren op de schitterende stranden en niet te vergeten genieten van de Italiaanse keuken en sfeer.
Het gehele eiland Elba is aangemerkt als Parco Nationale wat inhoudt dat er hier goed met de natuur wordt omgesprongen.
Wat velen niet weten is dat je op Elba alle ingrediënten vindt om schitterend te mountainbiken. Geen vaste routes maar ontelbare paadjes door het geaccidenteerde terrein. Je vindt hier alles van B-wegen, kiezelpaden en singletracks tot beklimmingen van 800 meter vanuit zeeniveau en natuurlijk de bijbehorende afdalingen. De hoogste top bevindt zich op 1009 meter met beklimmingen van meer dan 15 %.
Achter elke bocht op een van de vele kiezelpaden vindt je een schitterend vergezicht en de kristalheldere en azuurblauwe zee met ongerepte strandjes is nooit ver weg.

Om je in de gelegenheid te stellen kennis te maken met dit mooie Italiaanse eiland organiseren we in  rustigere periodes van het jaar dagelijks mountainbike tochten met begeleiding.  U kunt aan onze tochten deelnemen middels een boeking voor bijvoorbeeld een enkele dagtocht tot en met een compleet verzorgde reis van 6 dagen inclusief reis en bagagetransport.
Onze dagelijkse mountainbike tochten zijn er hoofdzakelijk op gericht om je op een sportieve wijze kennis laten te maken met dit mooie eiland.
Het zijn zeker geen prestatietochten en onze tochten zijn voor de gemiddelde mountainbiker of bike-ster zeer goed te doen.
We tonen je de Italiaanse drukte maar ook de ongerepte stilte in de bergen. Verder zullen we de vele terrasjes in de pittoreske dorpjes en de beschutte strandjes niet negeren op onze tochten.

Onze thuisbasis is gelegen aan het Barbarossa strand,  in de nabijheid van het prachtige stadje Porto Azzurro dat aan de Zuid-Oost zijde van Elba aan een schitterende baai ligt.
Op onze locatie en in Porto Azzurro is alles aanwezig om van uw verblijf een succes te maken. Schitterende terrassen, jachthaven, authentieke restaurantjes, strand, winkeltjes en bovenal een schitterende ambiance en een erg relaxte sfeer.
Camping Arrighi, een kleine familie camping, alwaar we onze uitvalsbasis hebben ligt op loopafstand van al dit moois.
Overnachtingsmogelijkheden bestaan ter plaatse uit kamperen, het huren van appartementen, luxe blokhutten of caravans. De camping ligt direct aan de zee en heeft een eigen strand. Super sanitair op de camping en vooral heel erg relaxed ! Alles is hier aanwezig om het voor eventuele niet fietsers ook onvergetelijk te maken. Je hoeft je hier geen moment te vervelen!

Hier vindt je de LINK naar onze verblijfslocatie Camping Arrighi.

 

Ons programma 2020 voor Elba

De reisdata van onze georganiseerde vliegreizen vindt je beneden in de tabel.
Indien je met eigen vervoer reist zijn alle data binnen de periodes dat wij aanwezig zijn in principe mogelijk.
Ben je op Elba ? Aansluiten bij dagtochten binnen de periodes dat we op Elba zijn, is altijd mogelijk.

 • zie Corona virus opmerkingen.

Helaas zijn alle reizen voor dit jaar afgezegd.Maar volgend jaar hebben wij eenzelfde programma als beneden in gedachten mogelijk met iets aangepaste data.

 Startdatum

Einddatum

LEGEND Cup 2020 is afgelast vanwege het Corona Virus !! Dit is een speciale Legend CUP reis met deelname aan de UCI marathon wereldbekerwedstrijd. De Legend Cup. Alles voor je geregeld ! Ook voor toeschouwers ! 7-mei

 

12-mei

 

Geheel georganiseerde 6 daagse vliegreis. 4 dagen onder begeleiding Elba ontdekken op de MTB. Opstappen en genieten, de rest regelen wij. Afgelast vanwege het Corona Virus !! 11-mei

 

16-mei

 

Geheel georganiseerde 7 daagse vliegreis. 4 dagen onder begeleiding Elba ontdekken op de MTB.  En een extra vrije dag. Opstappen en genieten, de rest regelen wij. Afgelast vanwege het Corona Virus !!

16-mei

 

22-mei

 

Geheel georganiseerde 6 daagse vliegreis. 4 dagen onder begeleiding Elba ontdekken op de MTB. Opstappen en genieten, de rest regelen wij. De datums kunnen nog aangepast worden afhankelijk van de mogelijk gewijzigde vluchtdata die momenteel als gevolg van de Corona crisis onduidelijk zijn. 27-sep

 

2-okt

 

Geheel georganiseerde 6 daagse vliegreis. 4 dagen onder begeleiding Elba ontdekken op de MTB. Opstappen en genieten, de rest regelen wij. De datums kunnen nog aangepast worden afhankelijk van de mogelijk gewijzigde vluchtdata die momenteel als gevolg van de Corona crisis onduidelijk zijn. 1-okt

 

6-okt

 

In de zomerperiode organiseren wij alleen dagtochten. Ben je op Elba in de zomer en wil je eens een dagje met ons mee dan is dat geen enkel probleem.

 

17-aug

 

4-sep

 

Voor grotere groepen regelen wij ook reizen buiten de aangegeven periodes. Neem contact met ons op voor de opties

 

1-mei

 

15-okt

 

Op alle bovenstaande data kun je uiteraard ook zelf reizen. Wij ondersteunen je met tips, het regelen van je reis, de tickets voor de veerboot en het reserveren van je accommodatie.

* Voor alle reizen geldt dat wij niet verantwoordelijk en aansprakelijk gesteld kunnen worden voor het uitvallen van geplande reizen als gevolg van het Corona virus en de mogelijke reisbeperkingen die hieromtrent door overheden ingesteld worden.

Keuze mogelijkheden voor alle data zijn;

 • In Mei of  in September/Oktober een geheel georganiseerde 6 daagse reis via ons te boeken.  Inclusief vliegen , bagagetransport, verblijf en 4 begeleide MTB tochten. De georganiseerde reizen zijn hebben een start en einddatum gekozen naar gunstige vliegtarieven en accommodatie beschikbaarheid. ( Zie het overzichtje boven ) De reizen in september/oktober en Mei zijn ook ideaal voor fietsgroepen vanwege de lage prijzen en beschikbaarheid van diverse accommodaties.
 • Je bent al op Elba in de boven genoemde periodes dan kun je aansluiten bij een of meerdere van onze dagelijkse tochten.
 • Je kunt ook vanaf Pisa een huurauto nemen en zelf naar Elba rijden.
 • Wij maken altijd een programma op maat voor je ! Aan jou de keuze.

Wat houdt dit in een 6-daagse georganiseerde vliegreis ?

 • Je vliegt van luchthaven Eindhoven naar Pisa met Ryan Air.
 • Reisdata mogelijkheden staan in de tabel. Bij grotere groepen kunnen we hiervan afwijken.
 • Vliegveld service;  Je wordt opgehaald aan Pisa Airport en afgeleverd aan je accommodatie op Elba. Dit is dus inclusief de overtocht met de veerboot. Totale reistijd ongeveer 2,5 uur (veerboot en autorit) Wij kunnen de airportservice aanbieden vanaf 6 deelnemers.
 • Je verblijft  in een appartement, bungalow of blokhut naar keuze op Camping Arrighi.  Hier is een ruime keuze aan accommodaties . Er zijn 2-3-4-5 persoons opties. Kamperen is ook een optie.
 • Er zijn meerdere types appartementen beschikbaar. Ook met meerdere slaapkamers. Een verblijf  delen met meerdere personen maakt de prijs uiteraard gunstiger.
 • Je reist zelf licht, alleen met handbagage. Je hebt alleen een geldig paspoort/ID  nodig. Thuis inchecken, door de controle, instappen en klaar. Veerboot tickets zijn door ons geregeld.
 • Wij verzorgen voor jou het bagagetransport, een koffer per persoon en je fiets, die wij vervoeren van Nederland naar Elba en retour. We halen je fiets en bagage op in Nederland en leveren deze af bij je accommodatie op Elba.
 • Begeleiding door ons ervaren team bij de mountainbike  activiteiten op Elba. (Gepland zijn 4 begeleide tochten per arrangement)
 • Indien je geen fietsen wil meenemen dan kunnen wij je ter plaatse prima huurfietsen aanbieden tegen een mooie  prijs. ( Ook E-MTB’s )

Kosten voor levensonderhoud ter plaatse zijn voor ieders eigen rekening. De prijzen in de supermarkt zijn hetzelfde als in Nederland.
Amusement; Het strand dat op 100 meter afstand ligt is altijd een bezoek waard. De temperatuur in alle periodes is  ruim boven 20 Graden. Ook voor personen die niet mee fietsen  zijn er voldoende mogelijkheden in de omgeving ! (Wandelen, zwemmen, duiken, snorkelen, flaneren.)

s’ Avonds zijn er volop terrassen, winkeltjes en activiteiten  in het prachtige centrum van Portoazzurro, dat op loopafstand ligt. Je kunt hier shoppen, chillen en genieten van de ongedwongen Italiaanse sfeer.

Prijsindicatie voor de complete ( all in ) vliegreizen liggen tussen 400 € en 500 €  per persoon.  De prijzen zijn afhankelijk van de periode, andere wensen zoals vliegtuig stoelen, keuze van accommodatie en eventueel bagage/fiets transport. Accommodatie delen met meerdere personen maakt het natuurlijk goedkoper. Afhankelijk van je wensen bieden we je een prijs op maat aan. Niet fietsers kunnen ook mee !

Normaal inbegrepen in bovenstaande richt prijs;  Vliegreis, vliegveld ophaal service, veerboot ticket, verblijf ter plaatse in gekozen accommodatie, bagage en fiets transport vanuit Nederland plus begeleiding bij MTB activiteiten.

 • Onze vliegreizen gaan door bij minimaal 6 deelnemers  per reis.
 • Zowel Mei en Oktober zijn de ideale periodes om eens iets anders te doen met je fietsgroepje. Meestal goed weer en weinig drukte !
 • Neem gerust contact met ons op zodat we je een programma en de bijbehorende prijs op maat kunnen aanbieden !

 

Dagtochten Op de E-MTB of de gewone MTB

Wij bieden nu ook E-MTB tochten aan. Is je conditie niet zo dat je elke berg opvliegt of wil je gewoon relaxed rondrijden dan bieden we ook dagtochten aan met de E-MTB. Je huurt via ons een kwalitatief goede E-MTB en wij maken een mooie tocht met je waar je op plekken komt waar maar weinig vakantiegangers ooit geweest zijn. E-MTB’s huren voor een periode is ook mogelijk. Relaxed rondtoeren en leuke dingen zien en beleven dat is ons streven. Gewoon een dagje iets anders. Zeker het proberen waard. Prijs voor een dagtocht alles inclusief 65,00 €  Bij meerdere deelnemers prijzen op aanvraag.
De route van de dag wordt door ons bepaald. Onze routes worden aangepast aan het niveau van de deelnemers. Normale vertrektijd is rond 9.00 h en we zijn meestal even na het middaguur terug. De afgelegde kilometers per dag zijn afhankelijk van de zwaarte van de gekozen route maar bedragen normaal tussen de 30 en 50 kilometer. Misschien denk je dat is weinig maar er zijn altijd wel hoogtemeters te overwinnen.

 

Mountainbiken: Dagelijks onder leiding van onze gidsen. Iedere dag rijden wij een andere tocht over een deel van het eiland. Dit zijn zeker geen prestatietochten maar bedoeld om sportief te genieten !
Afstanden: Variëren dagelijks tussen 30-50 Km.
Tijdsduur: Per dag gemiddeld 3-5 uur.
Niveau: Gemiddelde MTB er.  Een beetje basisconditie is noodzakelijk, maar de hoofdzaak is bewegen en genieten !
Vertrek: Vanaf onze vaste locatie of in overleg dagelijks rond 9.00 h.
Namiddag: Je bent vrij en is er tijd genoeg om te genieten van de mooie stranden, de sfeer in de prachtige dorpjes en s’avonds kun je een van de vele restaurantjes of terrasjes bezoeken.

Geïnteresseerd geraakt neem dan gerust contact op met al je vragen en  voor een aanbod op maat !

Prijsinformatie Elba dagtochten en arrangementen

Elba met gids

35.00

Kosten per persoon.
 • 3-4 uur fietsen
 • Gidsen aanwezig
 • Kleine versnapering
 • Excl. fietsenhuur
 • Excl. accomodatie

Neem contact op!

Elba met gids & huurfiets

55.00

Kosten per persoon.
 • 3-4 uur fietsen
 • Gidsen aanwezig
 • Kleine versnapering
 • Incl. huurfiets (26" of 29")
 • Excl. accomodatie

Neem contact op!

Meerdaags

Op aanvraag

Kosten per persoon.
 • 3-4 uur fietsen
 • Gidsen aanwezig
 • Meerdere dagen
 • Incl. fietsenhuur
 • Incl. accomodatie
 • Incl bagage of fietstransport
 • Op maat

Neem contact op!

Gidsen

In de periodes dat we aanwezig zijn begeleiden wij u zelf op Elba. Inmiddels weten we we alle interessante mountainbike paadjes te vinden. Er is onderweg natuurlijk meer dan genoeg te zien en wij maken er voor iedereen een geweldige ervaring van.

Arrangementen

Wij kunnen u verschillende soorten arrangementen aanbieden inclusief of exclusief het verblijf (camping,bungalow of appartement) naar keuze. Zo is er altijd iets op maat te vinden. Het belangrijkste voor ons als gidsen is echter dat u ervan gaat genieten!

Huurfietsen

Indien u niet beschikt over een mountainbike dan kunt u deze ter plaatse huren. Wij bieden hoogwaardige huurfietsen aan. Allen 29" zowel E-bikes als gewone MTB's, uiteraard inclusief helm.